EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAM TABLOSU NETLEŞİYOR: İŞTE EN SON VERİLER

 

03 Mayıs 2024
EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAM TABLOSU NETLEŞİYOR: İŞTE EN SON VERİLER

 Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam miktarı Nisan ayı enflasyon verileriyle birlikte netleşmeye başladı. Emekliler ve memurlar dört aylık enflasyon farkına odaklanırken, enflasyonun belirleyici olduğu zam oranları açıklandı.

 Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre dört aylık enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Buna göre, işçi emeklileri için Nisan ayında alınacak zam oranı da yüzde 18,72 olarak belirlendi.

 Öte yandan, memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı alımı da önemli bir gündem maddesi. Toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı hesaplanan memurların Nisan sonu itibarıyla alacakları zam oranı yüzde 13,5 olarak açıklandı.

 Böylece, çalışan milyonlarca memur ve emeklinin Temmuz ayında alacakları zam miktarı şimdiden belirlenmeye başladı. Net rakamların, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon verileriyle birlikte netleşmesi bekleniyor.

 

(KAYNAK: BLOOMBERGHT)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.